Musical Emporium

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Musical Emporium forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1900, quan es fundà la botiga Castelló Llobet y Cia, S.C. Posteriorment el negoci passà a dir-se Musical Emporium. Fins el 2014 -any del seu tancament- la botiga estigué regentada per la família Castelló. Musical Emporium estava dedicada a la venta de tot tipus d'instruments: corda, vent i percussió. També estava especialitzada en instruments ètnics i partitures.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Damunt un sòcol d’obra es desenvolupa una caixa de fusta formant dues vitrines situades als extrems. A la part central se situa la porta d’accés a l’interior i un aparador, l’estructura del qual és metàl·lica. La porta és de vidre, treballat a l’àcid, on es pot observar una figura femenina tocant la lira; podria tractar-se de Persícore (musa de la dansa i del cant coral) o d’Euterpe (musa de la música). A la zona superior es disposen dos petites marquesines amb el nom i propietari de l’establiment.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.


Imatges

ref.1 / Emporium

ref.2 / Emporium

ref.3 / Emporium

ref.4 / Emporium

ref.5 / Emporium

ref.6 / Emporium

ref.7 / Emporium

ref.8 / Emporium

ref.9 / Emporium

ref.10 / Emporium

ref.11 / Emporium

ref.12 / Emporium

ref.13 / Emporium

ref.14 / Emporium

ref.15 / Emporium

ref.16 / Emporium

ref.17 / Emporium

ref.18 / Emporium

ref.19 / Emporium

ref.20 / Emporium

ref.21 / Emporium

ref.22 / Emporium

ref.23 / Emporium

ref.24 / Emporium

Aparador

ref.1

ref.2

ref.3

VISTA 360º