Bar Marsella

NIVELL DE CATALOGACIÓ

El Bar Marsella forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS

RESSENYES HISTÒRIQUES

El 1820 es funda l'establiment amb el nom de Bar Marsella. El propietari era de possible ascendència francesa. A l'inici del segle XX el bar passa a mans dels avis de l'actual propietari, Josep Lamiel. Durant tot el segle visiten el local destacades personalitats com Dali, Picasso, Gaudí o Hemingway. L'any 2013 L'Ajuntament de Barcelona compra l'edifici.

ELEMENTS D'INTERÈS

Interiors

Conserva la profussa decoració i es pot afirmar que, vist en conjunt, no hi ha cap element que no es pugui considerar patrimonial. Des de la barra, la decoració de parets amb prestatges i armaris de fusta, botellers, làmpades, miralls amb rètols, decoració de sostre, ventiladors, etc. són elements que donen caràcter a un dels establiments més antics de la ciutat. Cal citar el mosaic hidràulic, uns models que reprodueixen formes geomètriques i florals.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º