Quimet d'Horta

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Quimet d'Horta forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D’INTERÈS PAISATGÍSTIC

RESSENYES HISTÒRIQUES

L'any 1927 Joan Puigbó construeix l'edifici del carrer Fulton 21 (ara pl. eivissat 10) i lloga el local de cantonada a Joaquin (Quimet) Carlús i Rosa Not Vilà que hi obren un bar. EL 1955 Quimet Carlús es jubila i es traspassa a Jaume Jalmar Pujol. En els anys 1965 i 66 es realitzen successives reformes a l’exterior (fusteries) i interior (barra, aparador, paviment,...). El 1967 mor Quimet Carlús amb 70 anys. Es realitzen successives reformes a l’interior (1988 barra, 1992 banys,...). L'any 2006 passa al fill de Jaume, Josep Lluís Jalmar Pallarés. Es retorna la façana del carrer Rajoler a la imatge original amb el tendal sota el balcó i la reproducció de la fusteria (eliminant l’ampit de les 2 obertures centrals).

ELEMENTS D'INTERÈS


Exteriors

A l’interior dels 5 portals la reproducció, aproximada, de la fusteria vidrada visible en les imatges d’època amb: porta central batent amb arc de mig punt amb un relleu sobre la clau, envoltada d’una vidriera que inclou vidres quadrats sobre el sòcol de fusta i al voltant de l’arc.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º