Casa Leopoldo

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Casa Leopoldo forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS

RESSENYES HISTÒRIQUES


El1929 Leopoldo Gil inaugura el restaurant juntament amb la seva esposa Elvira. L'any 1974 Assumeix la direcció del negoci Rosal Gil, néta dels fundadors del local. El 2015 tanca les seves portes, però reobre l'any 2017 de la mà d'Òscar Manresa i Romain Fornell.

ELEMENTS D'INTERÈS


Interiors

Els elements destacables són els arrambadors ceràmics que es localitzen a gairebé totes les sales del local. La sala anomenada blava, disposa de rajoles vidrades amb motius geomètrics i taurins (professió dels antics propietaris com ho demostren els nombrosos cartell i quadres taurins), així com escenes del camp i de productes alimentaris. El local disposa d’una zona d’altell decorat amb un arrambador ceràmic que reprodueix gran figures femenines extretes del món de la mitologia i del costumari pagès.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º