Farmàcia Guinart

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Farmàcia Guinart forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E1: ESTABLIMENTS DE GRAN INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES


El 15 de Novembre de 1896 s'inaugura la farmàcia per Anselm Guinart i Gonzàlez. Data en que editen el primer receptari, que encara es conserva a la farmàcia en una vitrina. El 1923 en morir Guinart, el seu fill Joan Guinart i Roig, es va encarregar de la farmàcia. L'any 1969 va ser substituit pel seu fill, Joan Guinart i Ferran. Actualment es regentat per la quarta generació de la família Guinart.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Es tracta d’una decoració de caràcter modernista aplacada ras de façana on es combinen diversos materials: ceràmica, ferro de forja i fusta. Disposa de dues obertures de les mateixes característiques, és a dir, muntants de ceràmica de color verd amb un centre a mitja alçada de ceràmica vidrada presentant elements florals. Dits muntants (brancals) suporten una llinda mitjançant tres mènsules de ferro forjat, realitzada amb fusta on s’insereixen uns plans de ceràmica amb el nom de l’establiment entre relleus de talla de fusta que presenten motius florals. De les tres mènsules de ferro forjat cal destacar la central on s’observa un fanal exterior realitzat amb elements de forja i vidre emplomat. La fusteria de tancament combina el ferro de forja i la fusta amb bels plans vidrats. Les portes són de fusta, originalment, però, la seva part inferior era originàriament de marbre. Disposa de vidres ondulats convexes i un mànec de fusta decorat amb ferro forjat.

Interiors

Conserva el mobiliari original consistent en un gran taulell i un moble de prestatges en els murs perimetrals de fusta de melis. El taulell presenta el sobre de marbre i plafons motllurats rectangulars en el frontal. El moble de prestatges consta de diversos muntants, treballats en talla, que emmarquen vitrines, armaris superiors i inferiors. Els muntants estan rematats per unes mènsules de talla de fusta que suporten un remat motllurat que forma un arquitrau arquitectònic decorat amb florons amb la talla de palmells. També es conserven exposats diversos pots de porcellana blanca dura que havien servit per emmagatzemar les parts de les plantes medicinals amb propietats terapèutiques, i alguns estris de laboratori.


Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º