Marcs Andreu

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Marcs Andreu forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1936 quan Carles Andreu trasllada el seu taller de confecció de marcs que, fins aleshores compartia amb el vidrier Bonet al carrer Astúries 4. L'any 1984 entra a treballar Fermin Pérez al negoci.A la mort de Carles Andreu, l'establiment passa a Fermin Pérez, qui conserva la decoració sense canvis i manté l'activitat inicial.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

El tancament de fusta adaptat al forat arquitectònic amb rètol integrat. Un senzill tancament que forma un únic pla pel darrera del pilar, on destaquen els rètols del fix superior, amb dues solucions diferents: -a l’esquerra, retolat sobre un vidre transparent, 3 línies de lletres daurades amb les paraules MARCOS, ESPEJOS, CRISTALES. - a la dreta, sobreposades sobre un vidre matejat, 1 línia de lletres corpòries de fusta pintada, ANDREU.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º