Bar Electricitat

NIVELL DE CATALOGACIÓ

El Bar Electricitat forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES


La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1908amb la fundació del Bar-Bodega l'Electricitat, espai on s'havia instal·lat el primer generador elèctric per al barri de La Barceloneta a finals del segle XIX. Sobre l'any 1956 la titularitat del bar a estat en mans de la família Jordana. L'any 2002 es traspassa a Agapito Soler, actual propietari.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

L’interès patrimonial rau en els tancaments de les tres obertures, unes estructures situades a ras de façana i encaixades a l’obertura realitzades amb ferro seguint una estètica modernista.

Interiors

Són d’interès les taules de marbre amb peus de ferro de fosa, la col·lecció de botes de vi i una antiga nevera de gel. També es conserva la barra d’estructura de fusta i taulell de marbre, amb passamà i reposa peus de tub de metall.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º