Bar Electricitat

NIVELL DE CATALOGACIÓ

El Bar Electricitat forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES


La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1908amb la fundació del Bar-Bodega l'Electricitat, espai on s'havia instal·lat el primer generador elèctric per al barri de La Barceloneta a finals del segle XIX. Sobre l'any 1956 la titularitat del bar a estat en mans de la família Jordana. L'any 2002 es traspassa a Agapito Soler, actual propietari.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

L’interès patrimonial rau en els tancaments de les tres obertures, unes estructures situades a ras de façana i encaixades a l’obertura realitzades amb ferro seguint una estètica modernista.

Interiors

Són d’interès les taules de marbre amb peus de ferro de fosa, la col·lecció de botes de vi i una antiga nevera de gel. També es conserva la barra d’estructura de fusta i taulell de marbre, amb passamà i reposa peus de tub de metall.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º

Ruta dels Emblemàtics
Museu Virtual

Guía online dels establiments emblemàtics

Sala Exposicions

De tota la vida. El Comerç emblemàtic de Barcelona

Canal YouTube
Canal YouTube