Aristocrazy

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Arristocrazy forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1910 quan els joiers "Monstany, Llopar i Cia, S en C" , ocupen el local de passeig de Gràcia - Consell de cent. Els socis francesos van imposar una decoració a l'estil de la place Vendôme de París. L'any 1951 Tomàs Colomer i Canals es fusiona amb la joieria de Consell de Cent 351. A la mort de Tomàs Colomer, el seu fill hereda el local de Consell de Cent. L'any 1996 Cartier lloga el local de Consell de Cent i el remodela seguint les pautes de la cadena i l'any 2006 torna a remodelar el local. El local es divideix en dos: un petit en el mòdul més allunyat del passeig de gràcia i un gran amb 2 mòduls a banda i banda de l'aresta del xamfrà. El 24 d'abril de 2014 s'inaugura la botiga d'Aristocrazy (firma española de moda i joieria) en el local de cantonada, decorat per l'interiorista Lázaro Rosa-violán, conservant elements de la façana i de l'interior.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Plafó ovalat de bronze, plegat sobre l’aresta, amb garlanda perimetral i fulla d’acant sobre voluta en la part superior.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º

Ruta dels Emblemàtics
Museu Virtual

Guía online dels establiments emblemàtics

Sala Exposicions

De tota la vida. El Comerç emblemàtic de Barcelona

Canal YouTube
Canal YouTube