Restaurant Pla de la Garsa

CATALOGACIÓ

El Restaurant Pla de la Garsa part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència d'un establiment en aquest local data de l'any 1902 aproximadament, quan ja hi consta una bodega. L'any 1978 el negoci passa a estar regentat per la família Solé, sota la titularitat d'Ignasi Solé Sugranyes. Es fa molt popular per la seva una cuina freda a base de patès, embotits i sobretot formatges de tot tipus. L'any 2004 el local es traspassa a Pol Torras, actual propietari.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Els dos portals disposen d’una senzilla fusteria a ras de façana i dins de la llum dels portals. La de l’esquerre del portal és de tres fulls de vidrieres i conté la porta d’accés a l’interior del local. La de la dreta és de quatre fulls, també amb vidres, amb una porta de doble full al centre.

Interiors

Són escassos els elements que es conserven de l’antiga taverna. Destaca una escala de cargol de ferro de fosa que dóna accés al menjador superior i les antigues menjadores pel bestiar.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º