Tapisseria Gancedo

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Tapisseria Gancedo forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1945 quan Pepe Gancedo s'estableix pel seu compte i obre la botiga en el local esquerre de Rambla Catalunya 97 on es realitza un moble-aparador dissenyant per Oscar Len, decorador. Posteriorment es realitza el moble aparador del local dret on s’ubiquen les oficines. L'any 1963 a la mort del fundador passa al seu fill José Gancedo Baga. Curro Inza, arquitecte navarrès, dissenya les estructures de fusta on s'exhibeixen les teles i la barana al soterrani. EL 1993 a la mort de José passa als seus 6 fills Gancedo Puigdelabellacasa (Emmeline,....) L'any 2000 es fa una reforma projectada per Carlos Acosta que conserva les lluernes del espai del fons (fora de la projecció de l’edifici), part de l’estructura de suport dels rotlles de tela i el sector entapissat de la paret esquerra. Es realitza un nou paviment de marbre, nous taulells i nova il.luminació. Sobre el 2010 es segrega el local de la dreta però es manté el moble exterior. Es reordena el local esquerre amb projecte de Pau Vilanova, dissenyador d’interiors.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

En la obertura esquerra, tots els elements, llevat del paviment, que ennobleixen l’accés amb un pòrtic sobreposat i un vestíbul exterior amb aparadors laterals i tancament reculat tot realitzat amb un elaborat treball d’ebanisteria. En la obertura dreta, la rèplica uns anys posterior, amb el pòrtic sobreposat mimètic i el primer tram del vestíbul exterior amb el brancal interior sense l’aresta arrodonida.

Interiors

Les estructures de fusta dissenyades per recolzar els rotlles de roba, presents en diversos trams de les parets.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º