El Xampanyet

NIVELL DE CATALOGACIÓ

El Xampanyet forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D'INTERÈS
RESSENYES HISTÒRIQUES

Antecedents
Es documenta ja l'existència de l'establiment com a taverna i bodega de barri el 1898.

El 1929 es realitza la fundació de l'establiment amb el nom de Ca l'Esteve. Des de llavors el porta la mateixa família. El Xampanyet és el nom popular amb que el van batejar els clients. Des de 1998 és regentat per Joan Carles, tercera generació de la família Esteve. Segueixen amb l'activitat de bodega.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Es tracta d’una estructura de tancament de fusta vidriera força senzilla, amb tres batents, dos dels quals corresponen a la porta que se situa a l’esquerre. Aquesta estructura està encaixada a la llum de l’obertura i a ras de façana. Disposa d’una moderna llinda de fusta amb el nom i la data de fundació de l’establiment.

Interiors

La decoració interior, d’origen, és força austera com per exemple la barra amb un taulell de marbre. Conserva una nevera de gel i els murs disposen d’un arrambador de rajola ceràmica vidrada amb dibuixos geomètrics. Com a motiu decoratiu destaca un prestatge on s’apilen diverses botes de vi.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º