Woki Organic Market

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Woki Organic Market forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES
L'any 1886 Jaume Escofet i Milà funda l'empresa que s'especialitzarà en la fabricació de paviments hidràulics de gran qualitat i disseny. L'any 1890, la "fàbrica de mosaicos de Escofet, Fortuny y Cia, del carrer gasómetre 10, obre una botiga d'exposició i venda a la Ronda Sant Pere núm. 8 amb decoració realitzada per Josep Pascó, director artístic de l'empresa, a base de rajoles de ciment emmotllat i premsat produides per l'empresa. L'any 1895 el local i la fàbrica passen a dependre de las "Fàbricas de mosaicos de Escofet, Tejera y Cia". L'any 1907 passa a Mosaicos E.F.Escofet y Cia S en C (Emilio Ferre Escofet).
La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1928 quan es trasllada la botiga i la seva decoració al local de Ronda Universitat, 20. L'any 1940 a la mort d'Emilio, assassinat l'any 1937, passa a "Hijo de E.F. Escofet S en C." L'any 2009 l'empresa Escofet deixa el local. Actualment l'ocupa Woki Organic Market, establiment dedicat a la venta de productes ecològics.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º