Forn La Valenciana

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Valenciana forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

L'any 1908 ja està documentada una fleca en aquest local. El 1939 passa a mans de l'Asunció Llopis que la regenta fins el 1980. A partir d'aquest any la porta Eleuterio Talón. L'any 2004 passa a mans del seu fill Carles, actual propietari.


ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Els dos accessos disposen d’una estructura similar, tancaments de fusta a ras de façana i encaixats en el marc de l’obertura. Tots dos tenen una estructura de fusta amb porta vidriera i un moble aparador decorat amb peus. Les llindes, també de fusta, tenen el nom de l’establiment amb caràcters impresos damunt vidre.

Interiors

Conserva el mostrador, un moble de fusta amb plafons de marbre rectangular encaixats entre peus de les mateixes característiques que les dels aparadors. És a dir, forma un conjunt estilístic amb els mobles dels tancaments.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

Imatges

ref.1 / Forn La Valenciana

ref.2 / Forn La Valenciana

ref.3 / Forn La Valenciana

ref.4 / Forn La Valenciana

ref.5 / Forn La Valenciana

ref.6 / Forn La Valenciana

ref.7 / Forn La Valenciana

ref.8 / Forn La Valenciana

Aparador

Pa de pagès

Pans d'Hamburguesa

VISTA 360º