Farmàcia Casellas

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Farmàcia Casellas forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1917 quan es funda la Farmàcia Santamaria. L'any 1948 passa a ser la Farmàcia Cortit Ferrer. L'any 1991 es traspassa de nou a Maite Font qui el 2001 la torna a traspassar a P. Boté. L'any 2011 es traspassa per última vegada a Anna Casellas. L'actual titual fa pintar la fusteria exterior, que era d'un blau grisós, i l'interior que era d'un verdòs. Troba l'interior modificat: paviment sobreposat, armaris sense portes, mirall del fons del mòdul central pintat negre, llevat del mòdul del gerro, taulell amb sobre xapat,...

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

El tancament a l’interior dels buits arquitectònics amb rètol integrat i el llindar de pedra desbastada, amb: - Calaix superior, adaptat a la forma del forat arquitectònic, amb un plafó ovalat en el centre, amb una retolació moderna. - Fusteria, adossada a la cara interior de la façana, amb sòcol plafonat i tarja amb vidre matejat amb retolació de lletres daurades amb el mot ESPECIFICOS, a l’esquerra, i ANALISIS, a la dreta. En la obertura esquerra hi ha una porta central amb tirador exterior daurat amb volutes en els extrems.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º