Farmàcia R. Villamur

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Farmàcia Rodríguez forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1906 quan Salvador Tayà Filella obre la farmàcia amb tancament i mobiliari d'estil modernista en la planta baixa d'un edifici propietat de Mercè Cortills dissenyat per l'arquitecte Enric Sagnier. Del 1906 al 1908 la farmàcia surt anunciada a la guia comercial selecta ( una guia comercial molt famosa en aquella època) Tayà traspassa la botiga a Marian Veciana. L'any 1936 Tayà és detingut i assassinat per uns milicians per ésser considerat facciós. Durant la guerra civil la farmàcia és col.lectivizada i gestionada per Jesús Palazié i Borell. Passada la guerra torna a mans de Marian Veciana qui la traspassa a Concepció Batlle de Porcioles. L'any 2000 passa a Eva Martínez Altarejos. Des de l'any 2007 pertany a Ma Luïsa Rodríguez que la reforma eliminant a l'interior el paviment i mobiliari modernistes. A l'exterior es conserva el tancament però es substitueix un dels 3 vidres gravats a l'àcid.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Dins de les obertures (l’esquerra, amb porta central, i la dreta, no practicable) el tancament de fusta amb motllures de traçat ondulat contingut i decoració de formes vegetals en baix relleu en els marcs i en els plafons inferiors. En la fulla batent, el vidre gravat a l’àcid amb el mot FARMACIA de lletres lligades i el tirador corbat exterior.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º