Bodega La Palma

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Bodega La Palma forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES


La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1935 amb la inauguració de l'establiment com a botiga de queviures. L'any 1940 va ser traspasada i canvia a bodega, on venen gel, vi i oli a granel. També era un lloc de trobada d'artistes i poetes de l'època. El 1987 el negoci canvia de mans, però dins de la mateixa família. Carmen Castells Iglesias abandona la direcció i el bar passa a estar regentat per Maria Iglesias Menéndez. El seu nom canvia a "La Botiga de la Senyora Maria" i amplien la carta amb truites, etc. L'any 2006 La llicència del bar es tramesa a favor de Bodega La Palma SL. Els nous propietaris tornen a ampliar la carta.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

A l’exterior es disposa d’un senzill tancament consistent en una estructura de fusteria amb una porta vidriera al centre, tot plegat defensat per una persiana metàl·lica enrotllable. La part superior, que s’adapta a la llinda en forma d’arc escarser, disposa d’una zona abatible on hi ha inscrit el nom de l’establiment, un modern rètol que substitueix l’anterior, un rètol de plàstic.

Interiors

Conserva part de la decoració primitiva de l’establiment, és a dir, una armadura amb diverses botes de vi, el moble barra de fusta amb el taulell de marbre i diversos prestatges botellers de fusta de talla. A la zona interior es disposa l’estructura d’un altell (antic habitacle) amb un balcó ampitador que mira a la sala.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º