Colmado Cerdà

NIVELL DE CATALOGACIÓ

El Colmado Cerrdà forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1906 quan obre una botiga d’ultramarins. L'any 1922 passa a Pedro Cerdà Calvet que continua com a ultramarins conservant el mobiliari. Posteriorment s’incorpora el fill de Pedro, Joan Cerdà Serdà. Els anys 80 es reforma la botiga canviant el tancament, paviment, cel ras,.... conservant els armaris de les parets. Aquests, al llarg dels anys, han anat canviat de color (el més antic que es recorda era verdós) i, en les dues franges inferiors, s’han retirat els calaixos i les portes de vitrina corredisses. L'any 2004 passa al nebot de Joan, Carlos Balada Serdà.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

La configuració del tancament amb: plafó per sobre de l’imposta i fusteria per sota (ara amb bastiments substituïts per alumini) amb aparadors laterals en l’obertura d’accés.

Interiors

En la sala de vendes, l’estructura dels armaris de fusta pintada que cobreixen totes les parets i integren el forat de pas a la rebotiga.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º