Lampisteria Guillem Pascual

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Lampisteria Guillem Pascual forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1905 quan Constantino Serra Viñals comença l'activitat com a fàbrica de làmpares i més endavant com a lampisteria i llauneria, sempre amb l'habitatge familiar a l'interior. Durant la dècada dels cinquanta traspassa el negoci seu nebot Guillermo Pascual Viñals i s'anomena Lampisteria G. Pascual. L'any 1963 s'amplia la botiga ocupant l'antic habitatge. L'any 1997 passa a Guillem Pascual Ribó. Es manté l'activitat inicial.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Dins de l’obertura, en la part inferior, els emmarcaments de fusta dels aparadors del vestíbul exterior , el mirall del costat esquerra, el llindar de marbre blanc i el paviment de rajola hidràulica groga amb perímetre negre.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º