Ferreteria Xaloc

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Ferreteria Xaloc forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1908 quan podria haver estat ocupat per una herboristeria. L'any 1922 s'hi funda la Ferreteria Mallol. L'any 2010 tanca la Ferreteria Mallol per jubilació del propietari; era la tercera generació de la família que duia el negoci. El negoci es traspassa i actualment l'ocupa la Ferreteria Xaloc i canvien el rètol exteriors. Es manté l'activitat de ferreteria.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Es tracta d’un moble de fusta aplacat a la façana que ocupa tota l’amplada de la parcel·la, per la qual cosa també s’estén per l’espai del portal d’accés a la caixa d’escala. Disposa d’un sòcol de marbre negre damunt del qual es desenvolupen els muntants de fusta que contenen unes vitrines. Un gran calaix de fusta amb motllures se situa a la zona de la llinda, el qual conté el nou nom de l’establiment amb una tipografia molt diferent a l’original. Dels dos portals del local, el de l’esquerre és un aparador i el de la dreta disposa de la porta d’accés a l’interior, de disseny senzill.

Interiors

Conserva una petita part dels mobles de prestatges, mostrador i mobles de calaixos per a la classificació dels estris propis de l’establiment.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º