Granja Vendrell

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Granja Vendrell forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1921 quan Demetri Vendrell, un ajudant de la Granja Viader, s'estableix pel seu compte en el local d'una antiga vaqueria, iniciant el negoci familiar. Comença comercialitzant productes de la Granja Viader fins que el.labora els seus propis en una granja a Begas. L'empresa Danone regala els dos miralls que es conserven a les parets laterals de la botiga. L'any 1941 es reforma la façana de la botiga, dissenyada per l'arquitecte Pere Bassegoda Musté. L'any 1970 es fa un canvi de paviment de la botiga, del mostrador i de la vidriera exterior de fusta per una d'alumini. Entrats al 2000 es restaura la façana i es pinta l'aplacat de marbre.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Sobre el parament, el nou frontis aplacat de marbre (actualment pintat) que abasta tota la façana del local, amb les obertures retallades, el rètol de lletres metàl•liques retallades “GRANJA VENDRELL”, i la marquesina de cantonades arrodonides, amb il•luminació incorporada, que reprodueix la original.

Interiors

A la sala de vendes, la disposició de les finestres de l’entresolat, amb llinda en arc; l’arrambador continu en totes les parets, de marbre blanc vetejat amb sòcol i remat negres; el mirall amb perímetre bisellat de les parets laterals, i el llum penjat amb globus de vidre blanc.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º