Farmàcia Santa Caterina

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Farmàcia Santa Caterina forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E1: ESTABLIMENTS DE GRAN INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES


La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1896 es documenta l'existència d'una farmàcia anterior anomenada Farmacia Modelo. Anys després Josep M. Vallès i Peix funda una segona farmàcia. el 1904 Josep Diví i March adquereix l'establiment. El succeix al cap del negoci el seu fill Josep Diví i Garriga. El 1984 passa al seu nét Josep Diví i Xaus. Actualment la titular és Nieves Úbeda i s'anomena Farmàcia Santa Caterina.

Exteriors

Els tres portals disposen d’unes senzilles estructures de tancament a base d’una fusteria amb vidrieres i portes d’un sol full. La fusteria presenta motius decoratius simples a base de palmells als angles interiors i uns pseudo capitells al capdamunt dels muntants de l’estructura de fusta.

Interiors

Conserva una bona part de la decoració original, taulell en cantonera, de fusta i decorat amb cassetons, amb el sobre de marbre, armaris tancats per a prestatges, moble de paret amb prestatges, tot amb una decoració similar a la de l’estructura de tancaments exteriors. Destaca un fris decorat amb elements corbs que remata la part superior dels prestatges i els motius pictòrics dels revoltons del forjat. En una de les columnes de fosa de l’establiment s’observa una làmpada de tulipes d’estil modernista.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º