Cereria Gallissá

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Cereria Gallissá forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1826 quan Mariano Gallissá i Amat funda l'establiment. L'any 1888 el negoci obté Medalla de Plata per "Blanqueo de Ceras" a l'Exposició Universal de Barcelona. El 1901 obté també la menció especial de la Cambra de Comerç de Barcelona en el seu 75è aniversari. L'any 1908 el negoci consta d'una fàbrica localitzada al carrer Perill, del despatx central situat al carrer Cardenal Cassanyes, i d'una sucursal al carrer Consell de Cent 354. Durant l'any 2007 es realitza una renovació del local. Ha mantingut l'activitat de cereria des dels seus inicis.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Estructura de fusta que sobresurt lleugerament del pla de façana, amb dos aparadors de diferent amplada a cada costat d’un espai que disposa d’una senzilla porta d’accés a l’interior de la botiga. L’aparador lateral situat a la dreta, més estret, emmarca un vidre opac, amb el nom de l’establiment esgrafiat així com també l’any de fundació i adreça. Damunt la porta d’entrada es disposa un rètol (vidre esgrafiat) amb el nom de l’establiment realitzat amb grans caràcters.

Interiors

Un dels escassos elements remarcables és una fornícula que conté una imatge religiosa, amb un marc de fusta.


Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º