Ultramarinos Casa Victor.

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Ultramarinos Casa Victor forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1939 quan Concepció Prieto funda una botiga dedicada a "comerç alimentari". L'any 1944 Concepció Prieto traspassa la botiga a Teodor López i aquest l'any 1945 fa el mateix a Caridad Parera. El 1951 Caridad Parera traspassa la botiga a Víctor de la Iglesia i passa a anomenar-se "Ultramarinos Casa Víctor". El 1960 Víctor de la Iglesia traspassa la botiga a Eulogia Ochoa qui manté el nom del propietari anterior. L'any 1968 La botiga encara figura sota la titularitat d'Eulogia Ochoa. Des de l'any 2011 es traspassa per última vegada i es converteix en Bar.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

És una senzilla estructura situada en els brancals de l’obertura original i damunt de la zona de sòcol, on es disposen dues senzilles vitrines que sobresurten lleugerament del ras de façana. Damunt les vitrines es desenvolupa un calaix motllurat que incorpora un vidre amb el nom de l’establiment i el número del carrer. Darrerament s’hi ha afegit llistons de fustes amb bombetes emmarcant el calaix superior.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º