Papabubble

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Papabubble forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1856 quan es projecten els mobles de l'aparador dissenyats pel mestre d'obres Eduard Fontseré per al llauner Lluís Grassi. El 1896 es realitza la instal·lació d'un motor de gas que demostra l'existènica d'un taller associat a la botiga que llavors era propietat d'Aquil·lí Maggi. Des de l'any 2003 fins l'actualitat, el local l'ocupa la botiga de caramels Papabubble que es dedica al venta de caramels artesanals.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Es tracta de dues estructures de fusta situades en les obertures de la finca. Disposen d’aparadors laterals flanquejant les portes d’accés. El moble del carrer de la Plata se situa, llevat del calaix de la llinda, a ras de façana, mentre que el del carrer Ample sobresurt lleugerament de la línia de façana. L'actual retolació data del darre canvi d'activitat (2003).

Interiors

Són escassos els elements mobles conservats; disposa, però, del paviment de mosaic hidràulic original i a la rebotiga s’observen els antics embarrat per a les politges de tracció.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º