Fleca Artesana

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Fleca Artesana forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1876 amb l'obertura de la fleca. L'establiment ha estat traspassat en diverses ocasions. L'any 1950 la titularitat del negoci és de Gabriel Solé, el 1976 l'establiment figura a nom d'Emili Agustí i el 1996 la propietat està en mans de Lluïsa Casanova. Actualment pertany a Jordi Campalans. Manté l'activitat inicial.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Es conserva un gran calaix de fusta, aplacat, que ocupa tota l’amplada de dues arcades fins el nivell del forjat de la planta baixa tot deixant lliure la planta entresòl. Tres muntants de fusta tallada amb motius florals donen suport a una marquesina que mode de llinda recorre la façana i on s’inscriu, en un vidre esgrafiat, el nom de l’establiment i la data de la seva fundació. Els dos muntants de la dreta emmarquen uns panells de fusta tallada amb motius florals que alhora emmarquen uns vidres esgrafiats amb motius decoratius consistents en gerros i elements florals (blat).

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º