Bar Glaciar

NIVELL DE CATALOGACIÓ

El Bar Glaciar forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any quan 1929 l'antic Bar Glacier de la Rambla del Centre obre el nou Bar - Restaurant Glaciar a la Plaça Reial 3. El local esdevindrà un punt de trobada d'intel·lectuals i autors del segle XX, com Vargas Llosa o García Márquez entre d'altres. A finals dels anys 60 el local entra en decadència i l'any 1971 tanca les seves portes. El 1977 es torna obrir
8 només el local de la Plaça Reial) de la mà de Joan Martínez. Un grup d'arquitectes creen la nova decoració del Bar Glaciar que recrea un ambient modernista. A partir de l'any 1994 i comença a treballar Rafael González qui el porta en l'actualitat.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Els portals disposen d’un tancament realitzat a base d’una simple fusteria de quatre fulls i dobles portes, amb una zona de sòcol massís i la resta vidriera, tancaments situats a ras de façana i encaixats en el marc de les obertures.

Interiors

L’element més significatiu és la barra de l’establiment, tota ella realitzada en marbre de diferents colors, a joc amb el de les taules amb estructura de fusta. Cal citar el moble boteller, de fusta i formant angle, situat darrera la barra.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º